Dansk   English


CO2-neutrale hoteller / Arthur Hotels


Verdens første CO2-neutrale hotelkæde

Arthur Hotels blev grundlagt september 2013, og har taget klimapolitiken til sig som en naturlig følge af at Kirsten Brøchner er grundlægger og CEO i Arthur Hotels. Kirsten Brøchner stod bag klimainitiativerne i Brøchner Hotels.

Arthur Hotels klimapolitik er en vigtig del af hotelgruppens miljøpolitik. Nye projekter, driften, transporter og leverandører gennemgåes altid kritisk i forhold til miljøet.

Kirsten Brøchner, CEO
Januar 2014

Læs om Arthur Hotels klimapolitik her »

I september 2013 blev Brøchner Hotels delt i 2 selvstændige hotelgrupper, og Arthur Hotels repræsenterer nu Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel. Det nye Brøchner Hotels har valgt at gå en anden vej.

Dengang vi startede klimaarbejdet i 2008 skrev vi:

I april 2008 købte familien bag hotelgruppen Brøchner Hotels, København, Danmark, sig CO2-neutrale på energiforbruget på deres 4 hoteller. Familien Brøchners begrundelse for at blive CO2-neutral var et stort ønske om at deltage i begrænsningen af den globale udledning af drivhusgasser.

”Vi vil ikke bare nøjes med at tage et par enkelte initiativer til at nedbringe vores energiforbrug. Brøchner Hotels vil være den første CO2-neutrale hotelkæde.

Vi har opgjort vores samlede udledning af CO2 for 2007, og herefter opkøbt en tilsvarende mængde CO2-kvoter, således at hele hotelgruppen blev CO2-neutral allerede i 2007. Beslutningen er fremadrettet, idet vi har forpligtet os til også fremover at opkøbe CO2-kvoter svarende til det samlede energiforbrug.

Det bringer balance i vores klimaregnskab og det giver os et incitament til at gøre noget ved vores energiforbrug i det hele taget. Man kunne faktisk sige, at vi har lavet vores egen mini Kyoto-aftale.

Vi giver samtidig vores gæster en mulighed for at tage et medansvar. Vi tilbyder et nyt produkt: Ophold med CO2-kvote. F.eks. et weekendophold, hvor den klassiske flaske champagne byttes ud med en CO2-kvote. Ved at købe en CO2-kvote fjernes rettigheden til at udlede 1 ton CO2 i atmosfæren. Med andre ord - vi giver vores gæster mulighed for at købe sig CO2-neutral på deres energikrævende weekendrejse.

CO2-kvoter er en børsvare, så ved at opkøbe CO2-kvoter tvinger man energiproducenterne i at tænke i klimavenlig energi, fordi kvoterne bliver vanskeligere og dermed dyrere at få fat i."

Kirsten Brøchner, adm. dir
April 2008

Book et CO2 neutralt hotel - og tag et medansvar for klimaet!


Arthur Hotels omfatter 2 boutique hoteller i København - Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel.CO2Neutral-Hotels.com  ·  Nørre Søgade 11  ·  DK-1370 Copenhagen K   ·  Denmark  ·   info@CO2neutral-hotels.com